VVS Installationer i Stockholm

 

Bergvärme och andra värmepumpar

Värmepumpar är ett bra miljöval och sparar stora pengar för villaägare. Vi hjälper dig välja modell när du vill uppgradera till en mer modern maskin eller installera för första gången. Precis som namnet antyder hämtas värme ur berget under huset. Efter godkännande från kommunen borrar vi djupt nog för just din tomt. Kommunen tar ut en avgift för att godkänna och registrera anläggningen av vad de kallar en ny energibrunn på tomten. När borrningen är klar installerar vi den önskade pumpen. I en normalstor villa på mellan 130-160 kvm uppvärmd yta fungerar en bergvärmepump på mellan 6-9 kW ypperligt. Om så önskas kombineras pumpen med inbyggd tappvarmvattenberedning eller med fristående sådan.

Installation Varmvattenberedare

När våra rörmokare i Stockholm byter din gamla slitna varmvattenberedare till ett ny energisnålt alternativ innebär det märkbara besparingar för dig framöver. Nyare modellerna har nämligen bättre isoleringskvalitet.

På marknaden finns ett flertal slags beredare. Vad som passar dig bäst beror på åtskilliga faktorer. Är du endast ute efter tappvatten eller vill du sammankoppla varmvattnet med uppvärmningen av hela huset? Välj mellan emaljerad, kopparbelagd och rostfri tank. Emaljerad används mestadels av de som har egen brunn med kalkrikt vatten på tomten. De kopparbelagda och rostfria varianterna är relativt underhållsfria och passar utmärkt om du har kommunalt vatten anslutet till huset.  

Kom ihåg att det både är obligatoriskt och lönar sig att serva varmvattenberedaren med jämna mellanrum. Det är viktigt att kontrollera att vattentemperaturen ligger på över 60 grader. Anledningen är att du vill undvika farliga legionellabakterier i vattnet. Glöm inte att hålla ett öga på ventilen, den ska både öppna och stänga sig ordentligt. Kontakta oss för professionell hjälp med VVS-installation och underhåll av varmvattenberedare med kompetenta och serviceinriktade rörmokare i Stockholm.  

Fuktutredning / Fuktmätning

Det uppskattas att var tredje villa i Sverige har problem med fukt, röta eller mögel. Hus med krypgrund är särskilt benägna att drabbas. Om huset är nytt eller gammalt är i det här fallet oviktigt, de drabbas lika ofta. Av naturliga anledningar är badrummet platsen där bekymmer med fukt ofta uppstår. Där utsätts ytorna ständigt för fukt och ånga.

Hur vet du att det är fukt å färde? Dina misstankar har kanske redan väckts om det luktar unket eller obehagligt inomhus. Kanske har golvmattan lossnat, bubblat sig eller blivit missfärgad. Det är säkra tecken. Finns kondens på insidan av dina fönster? Harmlösa silverfiskar dyker ibland upp på besök i badrummet och golvbrunnen, men ser du flera av dem även i torrare utrymmen som vardagsrummet är det en tydlig indikator för fukt.

Att bo i ett fuktskadat hus med mögel medför välkända hälsorisker. Faktum är att det är livsviktigt att sova i en bostad med god inomhusmiljö utan fukt och mögel med god ventilation. I många fall täcker hem- eller villaförsäkringen den här typen av problem. Mycket kan förebyggas om du hör av dig i rätt tid. Kontakta oss för inspektion, besiktning och åtgärder.

Våra kompetenta rörmokare utreder och mäter fukt på vinden, i källaren, badrummet och krypgrunden hos dig i Stockholm. Fuktmätare är vårt vanligaste verktyg, i vissa fall kompletterar vi med provtagningar enligt överenskommelse med dig. Därefter står vi till tjänst med sanering av eventuella fynd av mögel och fuktskador. Vi kan även utföra renoveringar av rör och ledningar.

08-645 52 40Klicka här för att ringa oss

VVS installationer Stockholm

Vi hjälper dig med VVS Installationer i Stockholm. Vi har flera duktiga rörmokare. Kontakta gärna oss!

Rörmokare Stockholm
Söker du efter en bra rörmokare i Stockholm, kontakta oss. Vi på METAB har lång erfarenhet och är en auktoriserad VVS-installatör.
Kontakta oss

METAB Värmeteknik AB
KARUSELLPLAN 15
126 31 Hägersten
Stockholm

08 – 645 52 40